Szinte hihetetlen, de újra koncertre járnak az emberek Izraelben

2021. március 6. – 19:08

frissítve

Szinte hihetetlen, de újra koncertre járnak az emberek Izraelben
A március 5-i koncert közönsége Tel-Avivban – Fotó: Jack Guez / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Közel ötszáz ember ment el valószínűleg dalolva Ivri Lider izraeli popénekes koncertjére a tel-avivi Bloomfield stadionba, írja az AFP híre alapján az Oe24. A tömeges oltásoknak köszönhetően ugyanis újra lehet tömegrendezvényeket tartani az országban – igaz, a péntek esti koncertre csak oltási igazolvánnyal lehetett bejutni.

„Ez nagyon menő. Annyira boldog vagyok. Remélem, hogy ez a kezdete annak, hogy visszatérhetünk a normális életünkhöz” – mondta Reut Gofer, a koncert egyik látogatója, amikor megérkezett a stadionba. Nemcsak pénteken koncerteztek a helyszínen: a tel-avivi önkormányzat négy zenei rendezvényt is meghirdetett a hétvégére. Bár a stadionnak 30 ezer férőhelye van, egyelőre nem engedtek be ötszáznál több látogatót, és ők is inkább szellősen, maszkban élvezték a zenét a középső szektorban.

A koncert nézői mutatják a digitális oltási igazolványukat – Fotó: Jack Guez / AFP
A koncert nézői mutatják a digitális oltási igazolványukat – Fotó: Jack Guez / AFP

Február végén kezdték el enyhíteni Izraelben a harmadik járványhullám miatti korlátozásokat, így a kulturális rendezvények mellett újra kinyitottak a bevásárlóközpontok, a fitnesztermek, az uszodák és a hotelek is. A legtöbb ember viszont csak akkor juthat be ezekre a helyekre, ha igazolni tudják, hogy védettek a koronavírus ellen, azaz van egy „zöld” oltási igazolványuk.

Az Our World In Data adatai szerint már a lakosság közel fele, 42 százaléka megkapta Izraelben a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, ezzel pedig világelsők az oltottsági statisztikákban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!