Kilakoltatták a lakásából, 12 év múlva visszament, és megölte a lakást felújító munkásokat

2021. március 2. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Egy romániai férfi megölt két munkást, akik az ő régi lakását újították éppen fel, írja a Főtér.ro. A kettős gyilkosság a moldvai Oneştiben (Ónfalva) volt. A hatvanéves férfit 12 éve lakoltatták ki a panelházi lakásából, most visszatért, bement a lakásba, majd azzal hívta fel a rendőrséget, hogy fogva tartja a két szakmunkást, és végezni fog velük, ha nem kaphatja vissza a régi otthonát.

A rendőrség és a tűzoltóság kivonult a helyszínre, és a Krónika szerint 3 órán át próbáltak vele egyezkedni, de amikor végül rátörték az ajtót, a férfi már megkéselte az áldozatait. Egyikük a helyszínen, a másik a kórházban halt meg. Az elkövetőt lábon és kézen lőtték, majd őt is kórházba szállították.

Szintén a Főtér írja, hogy a rendőrség a férfi feleségét is őrizetbe vette, miután kiderült, hogy a gyilkosságok idején ő is a házban volt, sőt, a táskájában ugyanolyan műanyag gyorskötözők voltak, mint amilyenekkel a két munkás kezét is megkötötték.

A román országos rendőr-főkapitányság különleges bizottságot küldött a helyszínre, hogy kivizsgálja, szabályszerűen zajlott-e a rendőri beavatkozás.

A Wikipedia szerint 2002-ben a bő ötvenezres városban mindösszesen 206 magyar lakott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!