Srí Lanka: meghalt egy 9 éves kislány, mert az anyja azt hitte, megszállta az ördög

2021. március 01. – 10:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kegyetlen ördögűző vesszővel halálra verte a kislányt.

Szörnyű tragédia történt Srí Lankán – számol be az AP News. Miután egy 9 éves kislányról az édesanyja azt hitte, hogy megszállta az ördög, elvitte egy közeli ördögűzőhöz. A fővároshoz közeli Delgodában történt esetben az ördögűzést végző másik asszony olajjal bekente a kislányt, majd vesszővel halálra verte.

A Srí Lanka-i rendőrség hétfőn közölte, hogy mindkét nőt, az anyát és a vesszős gyilkost is letartóztattak, egyben arra kérték a lakosságot, hogy legyenek óvatosak a babonás ördögűzésekkel, mert nem ez volt az első halálos eset e miatt a szolgáltatás miatt.

Ajith Rohana rendőrségi szóvivő szerint az anya úgy vélte, hogy lányát egy démon megszállta, és ezzel indokolta, hogy miért vitte el az ördögűző otthonába, aki a kegyetlen rituálét végrehajtotta a szellem elűzésére.

A cikk szerint a kislányt eszméletlenre verő nő már ismert volt a környéken a munkájáról, ezért a rendőrség most azt is vizsgálja, hogy bántalmazott-e másokat.

Srí Lankán a lakosság zöme szingaléz, illetve buddhista, de sok a tamil és a ceyloni mór, vannak katolikusok és iszlám vallásúak is szép számmal. Görögország mellett alighanem Srí Lankán van a legtöbb munkaszünettel is járó vallási ünnep. Ha nem kell dolgozni, mindenki örömmel ünnepli a többi vallás szentjeit is. Sajnos a szegény lakosság körében igen elterjedtek a babonák is, ami olykor végzetes rituálékhoz vezet.

Az azért meglepő, hogy ez az eset az ország legfejlettebb részén, a legnagyobb város, Colombo közelében esett. A korábbi főváros ma már nem az ország hivatalos fővárosa, mert Srí Lanka is azon országok közé tartozik, amelyek jó ötletnek tartották, hogy új, történelmi múlt nélküli, adminisztratív fővárost nevezzenek ki. Srí Lanka ugyan nem egy ismeretlen ország, rengeteg turistát vonz, de látatlanban is lefogadnánk, hogy fővárosa, vagyis Szrí Dzsajavardhanapura Kótté azon fővárosok közé tartozik, amelyet arányaiban a legkevesebb 18 éves magyar állampolgár tudna pontosan megnevezni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom