Egy idős japán férfi egy szatyor pénzt adományozott több iskolának, majd egyszerűen eltűnt

2021. március 1. – 06:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Február 24-én több oktatási intézményben is megjelent egy idős japán férfi Nara városában, hogy szó szerint egy szatyor pénzt adományozzon az iskolának. A SoraNews írja, hogy a hetvenes éveiben járó férfi három iskolában jelent meg, hogy 28 millió forintnak megfelelő jent (ezt három iskola között osztotta szét) adjon át egy szatyorban annyi utasítással, hogy az összeget költsék a gyerekekre. A férfit próbálták azóta előkeríteni, de nem sikerült. A pénzt Nara város oktatási hivatala oktatási programokra használja majd fel az iskoláiban.

A SoraNews megjegyzi, hogy egyáltalán nem ritka az ilyen Japánban. A névtelen adományozó kultuszát egy Naoto Date nevű egykori pankrátorhoz kötik, aki Tiger Mask (tigrismaszk) néven volt ismert, és sokan később az ő maszkját hordva kerestek fel általában iskolákat és árvaházakat, hogy valami jót tehessenek vagy anyagilag segíthessenek a rászorulókon.

Ami külön érdekes, hogy hasonlóra már volt példa Nara városában, méghozzá 2020 decemberében, amikor közel 85 millió forintnak megfelelő jent adott egy ismeretlen, hogy így segítse a koronavírus megelőzésével kapcsolatos munkálatokat. Nara oktatási hivatala arra gyanakszik, hogy ugyanaz a férfi lehetett az ismeretlen adományozó decemberben, aki most meglátogatta az iskolákat is egy szatyor pénzzel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!