Puszta kézzel vette fel a harcot egy leopárddal a családját védő indiai férfi

2021. február 27. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy virálissá vált rövid videónak köszönhetően hősként ünnepelnek Indiában a netezők egy Rajagopal Naik nevű férfit, aki puszta kézzel felvette a harcot egy leopárd ellen, amikor az állat a családjára támadt. A férfi feleségével és gyerekével, robogón hazafelé tartott a Bengalurutól körülbelül 180 kilométerre lévő Bendekere falunál, Karnátaka államban, olyan környéken, ahol egyébként gyakoriak a leopárdtámadások.

A helyi beszámolók szerint a leopárd látszólag a semmiből bukkant elő, hátulról ugrott rájuk a bokrok közül. Először lábon harapta a gyereket, aztán az asszony felé fordult, mire az apa torkon ragadta, és fejbe ütötte. Az állat neki is odacsapott. A videón az látszik, hogy a férfi véresen, megtépázott ingben ül a földön a leopárd teteme mellett, miközben többen körbeállják, izgatottan beszélnek, vízzel itatják.

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Hogy egész pontosan hogyan pusztult el az állat, egyelőre nem tudni. A helyi beszámolók szerint az apa ölte meg egymaga, addig szorongatta a nyakát, míg meg nem fulladt.

Az ügyben nyilatkozott az IANS hírügynökségnek a helyi erdészet illetékese, aki viszont némiképp más eseménysorról számolt be. Ő azt mondta, hogy a megtámadottak segélykiáltására összeszaladt sok, a közeli földeken dolgozó falusi, és együttes erővel estek a leopárdnak. Az állat testén két vagy három vágásnyom látszott, ezért úgy gondolja, hogy sarlót használhattak ellene. Az esetet kivizsgálják, az állaton boncolást végeznek: az fogja megállapítani az elpusztulásának a tényleges okát.

Az erdészeti vezető elmondta, hogy a feltételezésük szerint ugyanez a leopárd néhány nappal korábban már megtámadott egy anyát és fiát mindössze öt kilométerre Bendekerétől. Utána megpróbálták befogni csapdákkal és hálókkal. A leopárd megtámadta az állatorvost is, aki a befogási kísérletnél segédkezett, majd megszökött. Gyanítható, hogy a napokon át tartó hajszától éhes, szomjas, fáradt és elgyöngült volt a leopárd, ezért nem tudott végül elmenekülni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!