Meghalt a börtönben az egykori New York-i maffiafőnök

2021. február 27. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy észak-karolinai börtönkórházban meghalt Peter Gotti, a valaha nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnöke, írja az MTI. 81 éves volt. A halálhírről beszámolt az AP hírügynökség és a milánói Corriere della Sera napilap is.

Az egykori maffiavezér élete utolsó 17 évét a rács mögött töltötte. 2003-ban 25 év börtönbüntetésre ítélték, miután a brooklyni és Staten Island-i bíróság bűnösnek találta zsarolás és pénzmosás vádjában. Ügyvédei hiába próbálták elérni a korára és a megromlott egészségére hivatkozva, hogy szabadlábra helyezzék. Gotti pajzsmirigyproblémáktól szenvedett és egyik szemére vak volt.

A Gambino az „öt nagyként” emlegetett New York-i olasz-amerikai maffiacsalád egyike. Peter Gotti 1999-től 2002-ig, három éven keresztül irányította a Gambino-klánt, miután öccsét, Johnt elítélték emberölésért és zsarolásért.

Egy egykori maffiatag, Lewis Kasman, aki valaha John Gotti bizalmasa volt, Peter Gottit úgy jellemezte, mint egy kedves embert, aki épp ezért nem volt alkalmas a klán vezetésére, sokan haragudtak rá, mert nem bizonyult erős kezű főnöknek. „A Lucchese-család keresztülgyalogolt rajta” – mondta. A Corrierra della Sera is arról írt, hogy Peter nagyon különbözött Johntól, ő nem volt vezéregyéniség, nem mozgatta a vágy, hogy parancsolhasson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!