Lemondott a legnagyobb kanadai nyugdíjalap vezetője, miután kiderült, hogy külföldre ment beoltatni magát

2021. február 27. – 07:32

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a legnagyobb kanadai nyugdíjalap elnök-vezérigazgatója, miután kiderült, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe utazott beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen, holott a kormány mindenkit arra kért, hogy ne utazzanak külföldre – jelentette be pénteken az alapkezelő.

„Miután tegnap este megbeszélte az ügyet az igazgató tanáccsal, benyújtotta lemondását, amelyet elfogadtak” – közölte a nyugdíjalap. Az alap mintegy 20 millió kanadai nyugdíjmegtakarítását kezeli mintegy 475,7 milliárd kanadai dollár (112 ezermilliárd forint) értékben.

Mark Machin elnök-vezérigazgatót a The Wall Street Journal buktatta le, amely megírta, hogy februárban az emírségekben beoltatta magát a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett oltóanyaggal. Kanadában jelenleg késnek a vakcinaszállítások, és jelenleg csak az idősek és az egészségügyi dolgozók kaphatnak oltást. Egyelőre a 38 milliós lakosságnak csak mintegy 3 százalékát sikerült beoltani.

A kanadai kormány hónapok óta arra kéri a kanadaiakat, hogy ne utazzanak külföldre, és ezt alátámasztandó a visszatérőknek kötelezően előírt karantén előírásait is szigorították. A múlt év végén Ontario állam pénzügyminisztere kényszerült lemondani, miután kiderült, hogy a Karib-tengeren nyaralt. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!