Holttest mellett pózolgatott egy kanadai rendőr

2021. február 27. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felkavaró jelenetre lett figyelmes szerda délelőtt egy sétáló férfi Vancouver egyik strandján: a parton egy holttest feküdt, mellette pedig két egyenruhás rendőr látványosan jól szórakozott, az egyik pózolt, a másik fotózta, nevetgélve nézték az elkészült képeket. A férfi, Zacharay Ratcliffe videót készített minderről az okostelefonjával. A felvételen hallani lehet, ahogy rá is kérdez a rendőröknél, hogy az ott egy ember holtteste-e, mire igenlő választ kap.

Ratcliffe posztolta a videót a netre, a CBS szerint azért, mert úgy érezte, ezt látnia kell az illetékeseknek is. A férfit felháborította a tiszteletlenség, az ismeretlen elhunyt méltóságának semmibe vétele, a rendőrök érzéketlensége. „Mi lenne, ha te lennél ennek az embernek az édesanyja vagy az édesapja?” – mondta a Global News-nak.

Mint kiderült, a haláleset miatt nem kellett nyomozást indítani, nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A rendőröket eredetileg azért küldték a helyszínre, hogy vigyázzanak a holttestre, amíg a halottkém megérkezik.

A vancouveri rendőrség egyelőre szűkszavúan reagált. Általánosságban: nem nézik el, sőt kifejezetten tiltják, hogy szolgálatban lévő rendőrök nem engedélyezett okból fényképeket készítsenek. Vizsgálatot indítanak az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!