Ellógtak gofrizni Rómában a francia rögbisek

2021. február 27. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Roxana Maracineanu, a francia sportminiszter kilátásba helyezte, hogy visszavonja a rögbiválogatott mentességét a járványügyi szabályok alól, ha sürgősen nem kap elfogadható magyarázatot arra, miként fertőződhetett meg koronavírussal a keret 11 játékosa és a stáb több tagja, írja az MTI.

Sajtóhírek szerint február 6-án, amikor Rómában játszott a válogatott, a keret több tagja is a szabályokat megszegve elment gofrit enni az olasz fővárosban. A francia szövetség elnöke még a torna előtt járt a sportminiszternél, bemutatta a szigorú protokollt, amit kidolgoztak, és megígérte, hogy azt a válogatott játékosok be fogják tartani. Maracineanu közölte: most, hogy látják, mi történt, alapos vizsgálatot és elfogadható magyarázatot vár, és ha azt nem kapja meg, a válogatottnak adott mentesség érvényét veszti, a csapat pedig kénytelen lesz visszalépni az idei tornától.

„Nem emlékszem olyanra a protokolljukban, hogy a játékosok a szállodát elhagyva kimehetnek a városba gofrit enni, majd tesztelés nélkül visszatérhetnek a válogatott buborékjába” – mondta a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!