Hollandia fölött is szétesett egy Boeing hajtóműve, ketten megsérültek

2021. február 22. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Rázós hétvégéje volt a Boeingnek, a nagy nemzetközi sajtóvisszhangot kapó coloradói eset mellett ugyanis volt egy hollandiai hajtómű-meghibásodás is. Szombaton a Longtail Aviation társaság teherszállító Boeing 747-400-as gépének egyik hajtóművéből tört ki több darab a felszállás után, a leszakadó darabok pedig két embert megsebesítettek, illetve anyagi kárt is okoztak.

A maastrichti repülőtérről New Yorkba tartó gép szombat délután szállt fel, ezután zuhantak ki turbinalapát-darabok, illetve egyéb alkatrészek a hajtóműből. Ezek a a reptértől néhány kilométerre lévő Meerssen település területén csapódtak be. A szokatlan balesetben egy nő és egy gyerek sérült meg könnyebben, míg a gép alkatrészei több autóban és háztetőben is kárt okoztak – egy turbinalapát például egy autó tetőlemezébe állt bele.

Egy szemtanú szerint a felszállás után a gép hajtóművéből lángok csaptak fel, majd egy kisebb robbanás után fekete füstöt lehetett látni. A baleset után a gép a Belgiumban lévő Liège repülőterén szállt le. A hatóságok az eset körülményeit és a gépet is elkezdték vizsgálni.

Az 1991-ben forgalomba helyezett Boeing 747-es eredetileg a Singapore Airlines tulajdonában volt, 2006-ban alakították át utasszállítóból áruszállítóvá. Több tulajdonosváltás után végül 2020 novemberében került a Longtail Aviationhöz, írja az Airportal.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!