Egy 11 éves fiú is a szokatlanul nagy hideg miatt halhatott meg Texasban

2021. február 20. – 23:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Milliók maradtak napokig áram, fűtés és csapvíz nélkül az extrém hideg miatt Texas államban; egyes helyeken mínusz 18 fokot is mértek, ami rendkívül szokatlan arrafelé. A helyzetet súlyosbította, hogy a texasi házak nagyon hamar áthűltek a megfelelő szigetelés hiányában. (A texasi helyzetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen, egy magyar házaspár is elmesélte, min mentek keresztül az elmúlt napokban.)

A People szerint a 11 éves Cristian Pavon Pineda is a szokatlanul nagy hideg miatt halhatott meg kedden. Akkor vették észre a szülők, hogy baj van, amikor reggel próbálták felébreszteni, és nem reagált semmire. Azonnal kihívták a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni. A szülők szerint éjszaka, alvás közben hűlhetett ki. A fiú ugyanabban az ágyban aludt, amelyikben a hároméves mostohatestvére, de szerencsére neki nem lett baja.

A szülők állítják, gyerekük teljesen egészséges volt, nem volt semmilyen krónikus betegsége. Előző nap még kint játszott az udvaron, először látott havat, mióta anyjával két éve Hondurasból az Egyesült Államokba költözött. A Houston közelében élő család mobilházában két napig nem volt áram, épp akkor, amikor az ilyenkor szokásosnál 20-25 fokkal is hidegebb időben -11 fokra hűlt le a kinti hőmérséklet, amire egy ilyen lakóház nincs felkészítve. A GoFundMe nevű oldalon gyűjtés indult a család megsegítésére, eddig 68 ezer dollár jött össze. A család Hondurasban szeretné eltemetni a fiút.

Az átvonuló hideg levegő és havazás több mint százmillió embert érintett valamilyen módon az Egyesült Államok több államában, és a jövő hétig még várható újabb vihar is. A CNN szerint országszerte eddig legkevesebb 38 halálos áldozata van az időjárásnak. Többen közúti balesetben haltak meg, mások szénmonoxid-mérgezést szenvedtek, de olyanok is voltak, akiket kihűlve találtak meg az autópálya mentén.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől