Rejtélyes lopások borzolják a kedélyeket egy kis olasz szigeten, egyelőre mind a négyszáz lakos gyanús

2021. február 20. – 11:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tucatnyi gondosan megtervezett lopás borzolja a kedélyeket egy kis olasz szigeten. Egyelőre Capraia mind a négyszáz lakosa potenciális gyanúsított a rejtélyes ügyben, amelyet három rendőr próbál felderíteni.

A sziget polgármestere, Marida Bessi a Corriere della Sera újságnak arról beszélt, hogy az ügy már kezdi kikezdeni a szoros barátságokat, közeli ismerősök, szomszédok is már gyanakodva néznek egymásra.

Capraia bár Olaszországhoz tartozik, de az egyébként Franciaországhoz tartozó Korzikához közelebb van, mint az olasz területekhez. A szigetre csak hajóval lehet eljutni, már ha az időjárás engedi. A legtöbb rablás télen történt, amikor az ottlakókon kívül senki más nincs a szigeten, ekkor törtek fel jó néhány családi házat és üzletet.

Capraia Fotó: CHARLES BOWMAN / ROBERT HARDING HERITAGE VIA AFP
Capraia Fotó: CHARLES BOWMAN / ROBERT HARDING HERITAGE VIA AFP

A legutóbbi bűntény során a tolvajok valahogy leszerelték egy dohánybolt kameráját, aztán hatvanezer eurót (több mint húszmillió forintot) vittek el a széfből. Korábban az alpolgármester házába törtek be, ahonnan ékszereket és készpénzt vittek el. De tudták, hogy mikor kell lerendezni a dolgot, mert aznap éppen Pisába ment a tisztviselő. És egyébként is jól ismerhették a házat, mert megtalálták a bútorok mögött lévő széfet. Tovább nehezíti a dolgot, hogy

az emberek többsége otthon tartja a pénzét, mivel a sziget egyetlen bankja tavaly bezárt.

Fokozza az ügy rejtélyességét, hogy a sziget központi terén lévő térfigyelő kamera valamiért meghibásodott. Három rendőr munkálkodik a szigeten, de valamiért egyelőre nincsenek a helyzet magaslatán, úgy tűnik, jelenleg még nem fogtak nyomot. A polgármester szerint korábban nem voltak hasonló problémák, tavalyig béke honolt a szigeten.

(Forrás: Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!