Ezrével mentik a teknősöket Texasban az extrém hideg elől

2021. február 18. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy dél-texasi kongresszusi központba folyamatosan érkeznek az autók és kisteherautók, van, aki egy-két teknőst hoz, de 80-100 teknőssel megpakolt utánfutók is befutottak már. Így sem mindegyik állat éli túl az extrém hideget, de igyekeznek annyit megmenteni közülük, amennyit csak lehet – idézte a The Guardiant az MTI.

A Mexikói-öböl partvidékénél húzódó South Padre-szigeten lévő kongresszusi központ hétfőn nyitotta meg kapuját a teknősök előtt, amikor kiderült, hogy a szomszédságában működő, tengeri teknősök megmentésével foglalkozó Sea Turtle Inc. már nem tud több bajba került állatot elhelyezni. Ráadásul a texasi áramkimaradás őket is érintette – 2,7 millió háztartás áram nélkül –, a központban is csak szerdán állt helyre.

Fotó: Sea Turtle Inc.
Fotó: Sea Turtle Inc.

Eddig több mint 3500 tengeri teknőst szállítottak a központba az önkéntesek. Mivel az előrejelzések szerint újabb hideghullám érkezik a térségbe, egyelőre nem tudják, hogy mikor mehetnek majd vissza az óceánba. Szerdán 4 Celsius-fok volt a környéken, szombatra, ha a hőmérséklet 15 fok fölé emelkedik, már elég meleg lehet a teknősök szabadon engedéséhez.

Az extrém hideg időjárás az embereket is megviseli, legalább huszonhatan haltak meg eddig a CNN jelentése szerint. Texasban egy lakástűzben négyen vesztek oda. Az államban jó néhány háznál a kerítést aprították fel tüzelőnek. Az élelmiszer- és a gyógyszerellátásban is tapasztalhatóak már fennakadások, a vízellátásban is gondok fordulnak elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!