Beperelték az egyik GameStop-részvényeket népszerűsítő influenszert

2021. február 18. – 09:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beperelték Keith Gillt (a Youtube-on csak „Roaring Kitty”), a Gamestop részvények bepörgésének egyik kulcsszereplőjét, írja a BBC.

Gillt azzal vádolják egy csoportosan beadott keresetben, hogy úgy vett rá embereket a GameStop játékszoftveráruház részvényeinek megvételére, hogy közben saját hasznára több részletet elrejtett a vevők elől. Gill ezeket az állításokat cáfolta, szerinte Youtube-csatornája „oktatási célokat szolgált”, ahol csak tényszerű információkat mondott közösségének.

A perben alperesként megnevezték a Gillt foglalkoztató Massachusetts Mutual Life Insurance Co-t és leányvállalatát, a MML Investors Services-t is , a cég azonban azt mondta, „nem volt tudomása Gill munkán kívüli tevékenységeiről”. Gillt egy másik ügyben beidézték a kongresszus elé is, hogy az úgynevezett Reddit-gyűlésen meghallgassák őt is arról, mi volt ez az egész történet a GameStop körül.

A haldokló amerikai videójátékbolt, a GameStop részvényei (GME) az utóbbi időszakban teljesen valószerűtlen szárnyalásba kezdtek, miután egy reddites fórumozó közösség a fejébe vette, hogy megleckézteti az áresésre spekuláló alapkezelőket. A hirtelen részvényemelkedés a Wall Streetet is meglepte, azonban nem sokáig, a GameStop részvényei nem sokkal az emelkedés után zuhanni kezdett. Erről és az egész történetről hosszabb cikkünkben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!