A japán kormány új javaslata szerint részt vehet több nő is a döntéshozásban, csak beszélni ne beszéljenek

2021. február 17. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Japánban kormányon lévő Liberális Demokrata Párt új tervet javasol arra, hogy a nők is bekerülhessenek a politikai vérkeringésbe. A javaslat szerint öt nő részt vehetne a törvényhozás ülésein, de csak akkor, ha nem beszélnek, írja a Japan Today.

A tokiói olimpia főszervezője alig egy hete mondott le szexista megjegyzése miatt. A botrány után Nikai Tosihiro, a párt főtitkára azt mondta, több kritikát is hallottak arról, hogy a párt igazgatóságát férfiak uralják. Habár hozzátette, az igazgatóság „tagjai választott személyek”, pártja most új javaslatot nyújtott be arra, hogy a nők is részt vehessenek a politikában.

A javaslat szerint öt nő megfigyelőként bepillanthatna a döntéshozatal folyamatába – ahogy Nikai fogalmazott: „hadd vessenek rá egy pillantást”. A megfigyelők az ülésen nem beszélhetnének, de külön véleményt nyújthatnának be a titkárság irodájában.

A tokiói olimpia főszervezőjének azután kellett lemondania, hogy azzal viccelődött, a nők túl sokat beszélnek, ami „idegesítő”, ezért ha a női tagok számát tovább növelnék a bizottságban, akkor szerinte korlátozni kellene a felszólalási idejüket, különben sosem érnének véget az ülések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!