Lerombolták Trump egykori legendás kaszinójának tornyát Atlantic Cityben

2021. február 17. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán háromezer rúd dinamit felhasználásával lerombolták Donald Trump Atlantic Cityben álló egykori kaszinóhoteljének tornyát. Az 1984-ben megnyitott Trump Plaza volt az egyik első kaszinója a városban a korábbi amerikai elnöknek. A szállodában az évtizedek alatt több bokszgálát, pankrátor showt és koncertet rendeztek, még a Rolling Stones is fellépett itt. Az egyik legfontosabb épülete volt Trump ingatlanbirodalmának.

„1984 és 1991 között Hulk Hogantól kezdve Mick Jaggerig és Keith Richardsig mindenki megfordult itt” – mondta Bernie Dillon, a kaszinó egykori menedzsere az AP hírügynökségnek.

A 2010-es évekre – Trump többi Atlantic Cityben lévő szállodájához hasonlóan – csődbe ment, Trump eladta Carl Icahn milliárdosnak, majd 2014-ben végleg bezárt. Azóta az állapota csak még tovább romlott, elemek estek le a homlokzatáról, így elkerülhetetlen volt a lerombolása. A 34 emeletes épület kevesebb mint 20 másodperc alatt omlott össze. A komplexum további, a Boardwalk-on és a Pacific Avenue-n álló részeit egyelőre nem rombolták le, de a közeljövőben azokat is el fogják bontani.

Marty Small polgármester történelmi pillanatnak nevezte a szálloda lerombolását. Azt mondta, a nyolc emelet magas törmelékhalmot június 10-ig fogják eltakarítani, a törmelék egy részéből pedig egy mesterséges zátonyt építhetnek Atlantic City partjainál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!