361 millió forintból nyit új konzulátust a kormány Kínában

2021. február 16. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kína harmadik legnépesebb városában, Kuangcsouban (Kanton) nyit új főkonzulátust Magyarország – derül ki a Magyar Közlöny kedden közzétett számából.

Az új konzulátus konzuli kerülete Guangdong, Jiangxi, Fujian és Hainan tartományokra fog kiterjedni, amivel némileg átrajzolja a tartományok eddigi elosztását a magyar képviseletek között:

  • a Pekingi Nagykövetség konzuli kerülete Guangdong, Jiangxi, Hunan, Guangxi és Hainan tartományok területével csökken, valamint Gansu és Shaanxi tartományok területével nő,
  • a Sanghaji Főkonzulátusának konzuli kerülete Fujian tartomány területével csökken,
  • míg a Csungkingi Főkonzulátusának konzuli kerülete Gansu és Shaanxi tartományok területével csökken, Hunan és Guangxi tartományok területével pedig nő.

A kormányhatározat felhatalmazza Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy az új főkonzulátus megnyitásához szükséges
diplomáciai lépéseket megtegye, és erről tájékoztassa a Kínai Népköztársaság Külügyminisztériumát is. Ennek határideje május 31-e. Az új főkonzulátus létesítéséhez szükséges ingatlant legkésőbb december 31-ig kell felkutatnia.

Varga Mihály pénzügyminiszternek mindehhez 361 100 000 forint többletforrást kell biztosítania.

A főkonzulátus működtetésével kapcsolatos költségeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium saját költségvetéséből fogja fedezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!