Sorozatgyilkos ölt a hétvégén a New York-i metróban, most elkapták a feltételezett elkövetőt

2021. február 15. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy késelés rázta meg New Yorkot a hétvégén, az összes esetben hajléktalanokra támadt valaki a metróban, két esetben meg is halt a megkéselt áldozat.

A New York-i rendőrség most elkapta a feltételezett elkövetőt, egy 21 éves, szintén hajléktalan férfit, aki egy brooklyni menhelyen lakik, írja a CNN. A férfi ellen többrendbeli gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek.

A rendőrök szombaton láttak meg a kamerás megfigyelőrendszeren valakit, akire illett a személyleírás. A férfinél kést találtak, és őrizetbe vették. Egyelőre vizsgálják, hogy azzal követték-e el a támadásokat. A CNN egyelőre nem nevezte meg a férfit, és keresik az ügyvédjét. A NYPD Twitter-oldalán azonban kiírták, hogy Rigoberto Lopez a „subway slasher”, azaz metrós késelő neve. Kiderült az is, hogy hosszú priusza van, korábban már támadt rendőrre, találtak nála kábítószert, és a bíróság munkájának akadályozásáért is felelnie kellett.

A mostani támadások a rendőrség közlése szerint úgynevezett nem provokált támadások voltak, vagyis a férfi nem önvédelemből vagy vita során szúrt.

A késelések hírére a városi tömegközlekedési hatóság az addigi létszámhoz képest plusz ezer rendőr szolgálatba állítását kérte a metrón és buszokon.

A négy támadás a Manhattan és Queens között közlekedő A line-on volt.

Az első támadás pénteken reggel történt, egy 67 éves férfit szúrtak meg. Ő túlélte, kórházban ápolják. Még aznap késő este egy halott férfit találtak, akit nyakon és testen szúrtak az egyik állomáson. Szombaton egy eszméletlen, megkéselt 44 éves nőt találtak egy metrókocsiban, kórházba vitték, de nem élte túl. Húsz perccel később a rendőröket egy 43 éves férfi megkéseléséhez riasztották. Ő is túlélte, kórházban lábadozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!