Nem lett volna szabad Trumpra hallgatni, véli az amerikaiak volt ENSZ-nagykövete

2021. február 13. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete bírálta Donald Trump volt amerikai elnököt, aki januárban távozott a hivatalából.

„Trump olyan útra lépett, amelyre nem lett volna szabad – és nekünk nem kellett volna követnünk, nem lett volna szabad hallgatnunk rá. Nem engedhetjük, hogy még egyszer ilyesmi megtörténjen”

– mondta a korábbi dél-karolinai kormányzó a Politicónak adott interjúban. Haley azt is nehezményezte, hogy Trump alelnökét, Mike Pence-t bírálta január 6-án, mialatt a Capitoliumban randalírozó hívei az alelnököt keresték, és azt kiabálták: „Akasszuk fel Mike Pence-t!”. Ez undorító – fogalmazott Haley. Az interjúban arról is beszél, hogy szerinte a Republikánus Pártnak nem kellene és nem is fog visszatérni arra az útra, ami Trump előtt jellemezte, inkább mérleget kell vonni az elmúlt négy évből, a jó dolgokat megtartani, a rosszakat elengedni.

Nikki Haley és Donald Trump 2018-ban, fotó: Jonathan Erst / Reuters
Nikki Haley és Donald Trump 2018-ban, fotó: Jonathan Erst / Reuters

A 49 éves Haley egyesek szerint akár a Republikánus Párt elnökjelöltje is lehet a 2024-es amerikai elnökválasztáson, 2018. októberi lemondásáig ő volt a Trump-kormányzat egyik legnépszerűbb tagja.

(MTI, Politico)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!