Gyerekmunka miatt büntették meg a Kelly Familyt Németországban

2021. február 12. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háromezer eurós bírságot kapott a Kelly Family frontembere, Angelo Kelly, amiért 2019-ben fellépett a 4 éves kisfia is egy németországi koncerten. Ez ugyanis gyerekmunkának minősül, amit szigorúan tiltanak a német törvények. William Kelly legalább 30 percig volt a színpadon, együtt zenélt a többiekkel, és még egyedül elő is adta a What a Wonderful World c. számot az MTI szerint.

A kisfiú édesapja és a zenekarvezető Angelo Kelly fellebbez, és az ígérete szerint a végsőkig harcolni fog az ítélet ellen. Kelly azt állítja, hogy soha nem kötelezte a fiát, hogy színpadra álljon, azt mindig saját akaratából tette.

A németeknél tilos 15 évesnél fiatalabbat alkalmazni, ezért 3-6 év között csak úgy zenélhetnek akár 2 órán át is, hogy arra külön engedélyt adtak a hatóságok. Ilyen korú gyerek viszont csak reggel 8 és 17 óra között dolgozhat engedéllyel, a 4 éves fiú pedig majdnem este fél 9-ig állt a színpadon.

Korábban 5000 eurós bírságot kapott Kelly, ezt csökkentették most 3000-re. A bíró azzal érvelt, hogy ez a tipikus példája a gyerekmunkára vonatkozó szabályok kijátszásának, ráadásul a kisfiú függőségi viszonyban is áll az apjával.

A Kelly Family egy többgenerációs zenészdinasztia, amelyben kizárólag rokonok zenélnek az 1974-es megalakulásuk óta. Eredetileg kilenc testvér állt a színpadon, akikhez csatlakoztak néha a szüleik is, és annak ellenére, hogy amerikaiak (ír gyökerekkel), a legnagyobb sikereiket Európában érték el, azon belül is éppen Németországban. A zenekar a 2000-es évek végén feloszlott, és csak az elmúlt 4 évben kezdtek el újra együtt turnézni. A zenekart hivatalosan hat Kelly alkotja, akikhez alkalomadtán a 4 éves William is csatlakozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!