Új trükkel próbálják akadályozni a Beverly Hills-i rendőrök az őket kamerázó civileket

2021. február 12. – 19:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismert slágerekkel próbálják próbálják megakadályozni a Beverly Hills-i rendőrök, hogy videóra vegyék őket: a Vice egy pénteki cikkében egy olyan felvételt mutat be, amelyen egy rendőr a telefonjáról a Beatles Yesterday című számát játszva tesz kísérletet arra, hogy a róluk készíteni kívánt videó elérhetetlen legyen – korábban a Sublime egyik dalát vetették be ugyanilyen célból.

Mint ismert, ha szerzői joggal védett anyagot tartalmazó videót töltünk fel, akkor ún. Content ID-követelés érkezhet rá, amelynek eredményeképp a megosztott videót letilthatják. A Content ID a YouTube automatizált, bővíthető rendszere, amely lehetővé teszi a szerzői jogok tulajdonosainak, hogy azonosítsák azokat a videókat, amelyekben általuk birtokolt tartalom található. Tehát amennyiben egy videóban felcsendül például a Yesterday, akkor az adott felvétel a szerzői jogok védelme miatt könnyedén elérhetetlenné válhat.

A Vice cikkében szereplő videó a megosztója szerint január 16-án készült, a felvételen szereplő egyik rendőr pedig világosan el is mondja rajta, hogy nagy nyomás alatt dolgoznak, a Beatles slágere pedig abban segíti őket, hogy kisebb eséllyel kerüljön fel a különböző közösségi oldalakra olyan mozgókép, amin esetleg valami félreérthetőt, kontextusból kiragadhatót mondanak vagy tesznek, és ami így aztán a híradásokba kerülhet. Egy tavaly nyári jelentés szerint a módszert már a George Floyd halála miatt kitört tüntetéseken is alkalmazták, és bár ezek a tartalomeltávolítások véletlenszerűnek tűnhetnek, a rendőrség valójában tudatosan használja a módszert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!