Meghalt Larry Flynt, a Hustler pornómagazin alapítója

2021. február 11. – 06:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

78 éves korában meghalt Larry Flynt, a Hustler pornómagazin alapító-tulajdonosa. Menedzsere szerint Flynt családja körében, a Los Angeles-i Cedars-Sinai Egészségügyi Központban aludt el örökre, írja a BBC.

Larry Flynt 1974 júliusában indította útjára a Hustler magazint, amely azelőtt két éven keresztül csak hírlevélként jelent meg. Amikor 1975 nyarán publikálta a meggyilkolt John F. Kennedy elnök özvegye, Jacqueline Kennedy Onassis meztelen fotóit, a lapot egymillió példányban adta el, és egy csapásra milliomos lett. Volt, hogy havonta mintegy hárommillió ember vásárolta meg a magazint.

A pornómágnásnak több egészségügyi problémája is volt, miután 1978-ban egy georgiai bíróságon rálőttek, és kerekesszékbe került. Akkor trágárság miatt indítottak ellene eljárást. A magazin miatt ugyanis számtalanszor beperelték. A leghíresebb az az 1983-as per, amit Jerry Falwell tiszteletes indított ellene egy abban az évben megjelent karikatúra miatt, amely szerint Falwell tiszteletes első szexuális kalandját a saját anyjával élte át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!