Több ezer dollárért árverezték el Adolf Hitler WC-ülőkéjét

2021. február 10. – 16:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

18 750 dollárért, vagyis több mint 5,5 millió forintért sikerült elárverezni azt a WC-ülőkét, amelyet egy amerikai katona lopott el Adolf Hitler bajorországi házából a második világháború végnapjaiban, írja a Daily Mail.

A németül és franciául is jól beszélő Ragnvald Borch volt az egyik első amerikai katona, aki bejutott Hitler híres otthonába, a Berghofba. Visszaemlékezése szerint a tisztek azt mondták, vigyenek, amit csak akarnak a házból. Amikor az egyik társa azt kérdezte, hogy miért pont a WC-ülőkét viszi el emlékül, csak annyit kérdezett vissza, „Mit gondolsz, Hitler hova tette le a fenekét?”

A fából készült, fehérre festett bizarr háborús ereklyét Borch haza is vitte New Jersey-be, ahol a pincéjében tárolta. A fia most egy marylandi aukción bocsátotta áruba, ahol több második világháború tárggyal együtt talált új tulajdonosra. A Daily Mail azt írja, hogy az ülőkéért 15 ezer dollár volt a győztes ajánlat, de a vevő végül 18 750 dollárra emelte fel a vételárat. Hitler személyes borotválkozó bögréje 17 ezer dollárért, az egyik festménye pedig 25 ezer dollárért kelt el a hétfőn tartott aukción.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!