Tömegkarambolt okozott egy autópályára tévedt koala Ausztráliában

2021. február 9. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy koala okozott tömegkarambolt Ausztráliában, a hétfő reggeli csúcsforgalomban öt autó csúszott össze, amikor az állat át akart kelni egy hatsávos autópályán Adelaide városához közel, írja az MTI.

Sem a koala, sem a sofőrök nem sérültek meg komolyabban, amikor a vészfékező autók egymásba csúsztak. „Azt gondoltam, ha nem fogjuk meg a koalát és nem indulhat újra a forgalom, abból csak újabb karambolok lesznek” – mondta Nadia Tugwell, aki kabátjába burkolva mentette ki az állatot a zűrzavarból, és tette a saját autójába, hogy a helyi vadvédelmi szakemberekhez és állatvédőkhöz vigye.

A koala azonban nem akart a csomagtartóban utazni, előremászott a vezetőüléshez, ezért Tugwell biztonságosabbnak látta, ha megáll egy benzinkútnál és egyedül hagyja az állatot, mely ekkor a kormány mögé ült, és ott várta meg az állatvédőket. A nő egy eukaliptuszerdő közelében él, így van tapasztalata a koalákkal. „Ha hagyod, hogy azt tegyenek, amit akarnak, ha nem üldözöd őket, akkor rendben lesznek” – mondta.

Az autó bőrülése megsínylette az utat, de Tugwell szerint a mentés így is megérte. A koalát később egy erdőben, az autópályától távol engedték szabadon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!