Vörös árvíz öntött el egy indonéz falut

2021. február 7. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Áradások sújtják Indonézia legnépesebb szigetét, Jávát, ahol egészen szürreális látványt nyújtó, vörös színű víz öntött el egy falut, írja a CNN.

Szombaton Pekalongan város közelében az egyik megáradt folyó betört egy batikoló üzembe, ahol a víz nagy mennyiségű vörös festékanyaggal keveredett, ami után elöntötte a Jenggot nevű falut. A Twittert ellepték a nem mindennapi esetről készült fotók és videók. A helyi katasztrófavédelem vezetője, Dimas Arga Yudha megerősítette, hogy a megjelent képek valódiak, nem átverésről van szó. „A vörös színű áradás a batikfestéknek köszönhető. Majd elmúlik, ha keveredik egy kis esővel” – mondta.

Áradás Pekalongan város közelében 2021. február 6-án, Indonéziában – Fotó: SHAKA / AFP
Áradás Pekalongan város közelében 2021. február 6-án, Indonéziában – Fotó: SHAKA / AFP

Jáva közismert a batikolásról, a hagyományos indonéz textíliákon használt színmintázási technológiáról. Pekalonganban több ilyen üzem is van, és a CNN szerint nem ritka, hogy a környező folyók időként természetellenes színt öltenek. Egy januári áradás során élénkzöld színű víz borított a várostól északra egy másik falut. „Néha lila tócsák is vannak az úton” – írta egy twitterező, aki állítása szerint a környéken él.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!