Biden fél, hogy Trump titkokat szivárogtatna ki

2021. február 6. – 07:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök a CBS-nek adott pénteki interjúban célzott arra, hogy Donald Trump volt amerikai elnököt nem kellene a hírszerzési tájékoztatókban részesíteni, írja az MTI a Reuters alapján. Biden szerint elődje viselkedése kiszámíthatatlan, és félő, hogy titkos információkat szivárogtatna ki, ezért meg kell szüntetni a hozzáférését.

„Szerintem nem” – válaszolta Joe Biden amerikai elnök a CBS riporterének arra a kérdésére, hogy Trumpnak meg kellene-e kapni a hírszerzési eligazításokat.

Hagyományosan a volt amerikai elnökök néhány hírszerzési tájékoztatót még hivataluk elhagyása után is kapnak, írja a Reuters. Trump ugyanakkor gyakran kritizálta a hírszerzést, elnöksége alatt pedig többször is felfedett nyilvánosan titkosszolgálati információkat, a napi tájékoztatók iránt pedig nem sok érdeklődést tanúsított.

Trump egyébként már így is sokat veszíthet. Szenátusi tárgyalása február 9-én kezdődik, és ha a szenátus elítéli, akkor elveszíti a volt elnökként neki járó juttatásokat, és soha többet nem indulhat újra elnökválasztáson. A szenátusban azonban legalább 17 republikánus politikusnak is támogatnia kellene az elnök elítélését, mert a felsőházban a demokratáknak nincs meg ehhez a kellő többségük.

Joe Biden elnök korábban a CNN-nek azt nyilatkozta az eljárásról, hogy azt le kell folytatni, ugyanakkor nem hiszi, hogy meglesz a Trump elítéléséhez szükséges 17 republikánus szavazat. „A szenátus sokat változott az én időm óta, de nem ennyit” – vélte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!