A lépcsővel akarták magyarázni, hogy eszméletlen a gyerek, de a segélyhívó rögzítette az ötletelést

2021. február 6. – 16:41

A lépcsővel akarták magyarázni, hogy eszméletlen a gyerek, de a segélyhívó rögzítette az ötletelést
2016-ban virrasztást is tartottak a hároméves Tony halála miatt, a háza előtt rengeteg gyertyát gyújtottak – Fotó: François Nascimbeni/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ítéletet hirdettek abban a gyerekgyilkossági ügyben, ami még 2016-ban megrázta Franciaországot. A hároméves Tonyt a nevelőapja verte meg Reims-ben, a gyerek aznap a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A tárgyaláson kiderült, hogy amikor az anyuka az eszméletlen gyereke miatt hívta a segélyhívót, nem tudta, hogy akkor is rögzítik a beszélgetést, amikor még nem a diszpécserrel beszél. Ezért lehetett hallani, ahogy a párjával megegyeznek: a gyerek állapotát arra fogják, hogy leesett a lépcsőn – írja a BBC.

A segélyhívónál rögzített beszélgetés szerint az anyuka, az akkor 19 éves Caroline Létoile azt mondja a barátjának, hogy „azt fogom majd mondani, hogy leesett a lépcsőn.” A felvételen az is hallatszik, amikor Létoile tisztázza a dolgot a barátjával: „A lépcső jó lesz, nem? A lakáshoz vezető lépcső. Aztán eldugok majd mindent, ami miatt vitatkoztunk.”

Az elkövetőt, a 28 éves Loïc Vantalt most 20 év börtönre ítélték. Vantal a rendőröknek már az eset után bevallotta, hogy rendszeresen, hónapok óta verte a gyereket. Az anyuka három évet kapott, amiért nem jelentette a bántalmazást.

Tony tragédiája 2016-ban sokakat megmozgatott Franciaországban, tömeges virrasztást is tartottak miatta, sokan a háza elé vonultak gyertyát gyújtani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!