Putyinnak nem tetszik, hogy Biden Navalnij szabadon bocsátását követelte

2021. február 05. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml szóvivje szerint „nagyon agresszív” és „nem konstruktív” Joe Biden retorikája, amikor Alekszej Navalnij orosz ellenézki politikus szabadon bocsátását követeli – fogalmazott Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szerinte Oroszország számára teljesen elfogadhatatlanok az ultimátumszerű felhangok.

Peszkov egyébként reméli, hogy hogy az Egyesült Államok kifejezi politikai eltökéltségét a kétoldalú együttműködés iránt, amelynek „fejlesztéséhez megvan az alap” a számos nézetkülönbség ellenére is.

Putyin legkeményebb kritikusának, Alekszej Navalnijnak a napokban váltották letöltendő börtönbüntetésre a feltételes büntetését egy ötéves ügyben, amelynek ítéletét a strasbourgi emberi jogi bíróság is vitatta, kártérítésre kötelezve az orosz államot az ellenzéki politikus javára. Navalnij fellebbezhet a büntetés ellen, de őrizetben marad. A büntetésről és annak hátteréről itt írtunk bővebben.

Navalnij január végi letartóztatása miatt több nyugati vezető tiltakozott, Putyin is beszélt róla Bidennel telefonon.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass