A választási vereség vitatására kapott dollártízmilliókat inkább az ellene irányuló perek költségeire fordíthatja Trump

2021. február 3. – 13:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tízmillió dollárnyi adományt gyűjtött Trump a választási vereség vitatására és a szenátus megtartására irányuló politikai küzdelmekre, de ezekre a célokra egy fillért se költött a pénzből, republikánus vezetők szerint inkább az ellene irányuló, nem a választásokkal kapcsolatos perek költségeit fedezheti majd a pénzből.

A Huffpost cikke szerint Trump 76 millió dollár adományt gyűjtött a november 3-i választási vereséget megkérdőjelező küzdelmeire, valamint arra, hogy a republikánusok megnyerjék a kulcsfontosságú januári szenátusi választásokat Georgiában, de 2020 végéig egy fillért sem költött a pénzből ilyen célokra.

Egy az adománygyűjtési akcióban részt vevő magas rangú, de névtelenséget kérő republikánus tisztviselő azt mondta a lapnak, hogy Trump a pénzt arra akarja felhasználni, hogy kifizesse a személyes, nem a választásokhoz kapcsolódó jogi számláit. „Ezeket a pénzeket a saját jogi harcaiért tette a bankba, soha nem érdekelte Georgia” – mondta.

Trump ellen több polgári és büntetőjogi per is folyamatban van, egyebek mellett szexuális ügyekkel és adócsalással kapcsolatos vádakkal is szembe kell néznie, és a jövő héten lesz a Capitolium megtámadásának szenátusi tárgyalása is, ahol az erőszakos tömeg felbujtásával vádolják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!