Először választottak női vezetőt a Brit Muszlim Tanács élére

2021. február 1. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zara Mohammedet választották meg a Brit Muszlim Tanács (MCB) főtitkárává, és így ő lett a legnagyobb nagy-britanniai muszlim szervezet első női vezetője.

Az MCB érdekvédelmi szervezetként összefogja a brit mecseteket, muszlim szervezeteket és iszlamista iskolákat. A 29 éves Mohammed a posztért Ajmal Masroor imámmal és televíziós műsorszolgáltatóval küzdött, írta a Sky News.

Az emberi jogokból diplomázó, a korábbi főtitkár, Harun Khan asszisztenseként dolgozó Zara Mohammed azt mondta, reméli, hogy megválasztása a többi fiatal nőt is arra inspirálja, hogy feladatokat vállaljanak. „Úgy hiszem, hogy a nők néha haboznak elvállalni vezetői szerepet, pedig a képzettségük bőven megvan hozzá” – nyilatkozta az új főtitkár, aki glasgow-i származású, és ezzel az első skóciai vezető is a MCB-ben.

Zara MohammedFotó: MCB
Zara MohammedFotó: MCB

Mohammed azt mondta, hogy az MCB részt vesz a járvány elleni védekezésben és az oltás népszerűsítésében, de azt is megvizsgálják majd, hogy a járvány milyen hatással volt az etnikai kisebbségekre. Az új vezető arról is beszélt, hogy az iszlamofóbia továbbra is nagyon elterjedt, ami ellen harcolni fognak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!