Ausztria február 8-án megkezdi a lazítást

2021. február 1. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sikerült megállapodnia az osztrák kormánynak és az ellenzéknek a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések első körös lazításáról. Ennek értelmében február 8-tól kezdve felhagynak az online tanórákkal, és az oktatás visszatér a tantermekbe, de nagyon szigorú előírások betartása mellett újra kinyithatnak a fodrászatok, a tetováló- és masszázsszalonok, illetve a kisebb boltok.

Az iskolákban bontott tanórákon vehetnek majd részt a diákok, hogy csökkentsék a tanteremben tartózkodó diákok számát. Emellett hetente tesztelnek majd minden diákot és tanárt – az órákat így csak negatív teszttel lehet majd látogatni.

A felső tagozatos diákokat két csoportra osztják, az első csoport a hét első két napján, a második a hét harmadik és negyedik napján vesz részt az iskolai oktatásban. Pénteken valamennyi felső tagozatos tanuló távoktatásban részesül. A teszt ugyancsak kötelező a bejáráshoz. A felső tagozatos diákoknak kötelező lesz az FFP2 maszkok viselete.

Mind a boltokban, mind a közvetlen testkontaktust jelentő szolgáltatóknál kötelező lesz a legalább FFP2-es maszk, vendégenként legalább 20 négyzetméter területnek kell rendelkezésre állnia, és a szépségszalonokban a vendégeknek be kell mutatniuk egy 48 óránál frissebb negatív koronavírustesztet.

A fentiek mellett a lazítás részeként február 8-tól megnyitják a múzeumokat, állatkerteket és könyvtárakat is, ahol szintén kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselete, illetve korlátozzák majd, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak egy légtérben, írja a Krone.

A kijárási tilalom este 8 és reggel 6 között érvényben marad, ahogy továbbra is érvényes korlátozó intézkedés lesz, hogy napközben egyszerre két háztartás tagjai találkozhatnak csak összejövetel formájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!