Már 1,8 millió dollárt szedtek össze jótékonysági célokra a Bernie Sanders mémpulóvereinek árusításából

2021. január 28. – 09:40

Már 1,8 millió dollárt szedtek össze jótékonysági célokra a Bernie Sanders mémpulóvereinek árusításából
Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bernie Sanders szenátorból ismét mém lett, Biden és Harris beiktatásán legendás nagypapa stílusával annyira megragadta a fotósok, és aztán az önjelölt photoshoppolók fantáziáját, hogy azóta sincs megállás, írtuk meg már korábban.

Ahogy azt is, hogy az amerikai politikus szettjének jellegzetes kiegészítője, a színes kötött kesztyű is olyan szinten robbant be, hogy az azt készítő vermonti tanár, bizonyos Jen Ellis a beiktatás óta az emailjeit is félve nyitja meg, mert újabb száz és ezer rendelést kap naponta. Ellis azt nyilatkozta, hogy nem tud többet készíteni az egyébként is egyedinek szánt kesztyűkből. De aki nagyon akar ilyen ruhadarabot, akár készíttethet is egyet, ha van kötni tudó ismerőse, hiszen a neten már kötésminta is található a kesztyűhöz.

A kép sikerét Bernie Sanders és csapata úgy gondolták, valami jóra is fordíthatnák, így az ikonikussá vált képet pulóverre nyomtatták, és úgy kezdték el 45 dolláros áron árulni, hogy a bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel, több szervezetnek. Például a Meals on Wheels jótékonysági szervezethez juttatják el, amely szervezet többek között meleg ételt juttat el a vermonti rászorulóknak.

A CNN friss cikke szerint eddig már 1,8 millió dollár bevétel jött össze a projektből, a pulóverek ráadásul nagyon rövid idő alatt el is fogytak, legalábbis az első készlet teljesen.

De más szervezetek is elkezdték jótékonysági célokra felhasználni a képet különböző formákban, sőt, a Getty képügynökség is a képek felhasználásából befolyó pénzt is jótékonyságra fordítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!