Magángéppel repült, motelalkalmazottnak adta ki magát a kanadai kaszinómogul, hogy megkapja az őslakosoknak szánt oltást

2021. január 26. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási botrány lett Kanadában Rodney Baker kaszinómogul ügyéből, miután kiderült, hogy a férfi magángéppel repült Kanada legnyugatibb, egyben legkisebb territóriumába, Yukonba, hogy ott egy alig 100 fős településen feleségével együtt megkapja az őslakosoknak szánt koronavírus elleni védőoltást. A férfi és színésznő felesége, Ekaterina Baker ehhez azt hazudta, hogy a helyi motelben dolgoznak.

Csakhogy a mobilklinika dolgozóinak gyanús lett, hogy a két beoltott, akik a motel alkalmazottjainak hazudták magukat, az oltás után egyből a reptérre sietett. Amikor rákérdeztek a helyi motelben, kiderült az is, hogy soha nem álltak ott alkalmazásban, így a klinika dolgozói gyorsan értesítették a hatóságokat, akik a reptéren érték utol a Vancouverbe visszasiető párt.

Rodney és Ekaterina Baker – Fotó: Ekaterina Baker / Facebook
Rodney és Ekaterina Baker – Fotó: Ekaterina Baker / Facebook

Bakeréket a karanténintézkedések megsértésével vádolják, amiért legfeljebb 500 kanadai dolláros büntetést (115 ezer forint) és/vagy féléves börtönbüntetést szabhatnak ki. A pénzbírság nem okoz majd komoly problémát, hiszen Rodney Baker 2019-ben több mint 10 millió kanadai dollárt keresett.

Baker az ügy miatt vasárnap lemondott a Kanadában több kaszinót is üzemeltető Great Canadian Gaming Corporation éléről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!