A Google nem ad több adományt a választási eredmény ellen szavazó amerikai képviselőknek

2021. január 26. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Első nagy techcégként a Google jelentette be, hogy a január 20-án kezdődött elnöki ciklusban semmilyen formában nem támogatja anyagilag azokat a képviselőket, akik a november 3-i elnökválasztás eredménye, illetve annak hitelesítése ellen szavaztak. Ezt a Google politikai cselekvési bizottsága döntötte el, értesítette a cég a CNBC-t.

Korábban az Axios arról írt, hogy több nagy techóriás, így a Google mellett az Amazon, a Facebook és a Microsoft is felfüggesztette a képviselőknek küldött adományait, hogy felülvizsgálja az adományozási rendszerét és elveit a január 6-i események fényében – ekkor szavazott a szenátus a november 3-i választási eredmény hitelesítéséről, amit heves tüntetés zavart meg. Ebben végül öten vesztették életüket.

A Google 2017-18-ban többek között a republikánus Ted Cruz szenátort is támogatta anyagilag.

A CNBC megjegyzi, hogy január 7-ig több törvényhozónak és magának Donald Trumpnak is szabad terepet biztosított YouTube-on a választási csalásról szóló teljesen alaptalan és hamis állításaik terjesztéséhez, sőt, Trump YouTube-oldalán a mai napig elsőként egy olyan videó indul el automatikusan, amiben a volt elnök 46 percen át sorolja a hamis, alaptalan vádakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!