Tizennyolc napig gombán élt az ausztrál férfi, akit egy gát mellett találtak meg

2021. január 24. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennyolc napon keresztül gombán élt az az ausztrál férfi, akire vasárnap találtak rá a Queensland állambeli Kilkivan közelében, írja a BBC. Az 58 éves Robert Webert január 6-án látták utoljára, amikor kutyájával együtt kijelentkezett egy hotelből.

Autójával útnak indult, a kocsi viszont egy földúton beragadt a sárba, Weber pedig emiatt három napig az autójában maradt. Mivel a vize elfogyott, gyalog ment tovább, azonban elvesztette az utat, és egy gát közelében telepedett le.

A gátból ivott vizet, és a földön talált gombákon élt egészen addig, amíg vasárnap rá nem találtak.

Pedig a hatóságok már fel is adták a keresést, miután intenzív légi és földi keresést után sem találták Weber nyomait. Vasárnap viszont egy helyi ausztrál politikus talált rá a birtokán a férfira, mindössze 3 kilométerre a sárban ragadt autótól.

Mentős látja el Robert Weber sebeitFotó: Queensland Police Service / AFP
Mentős látja el Robert Weber sebeitFotó: Queensland Police Service / AFP

„Egy fa alatt ült a gát mellett, és integetett. Többször is jártunk a gát környékén a héten, egészen elképesztő volt ott hirtelen megtalálni őt”

– mondta a Webert felfedező parlamenti képviselő, Tony Perrett az ausztrál ABC-nek. A rendőrség szerint bár Weber „megszenvedte az elemekkel folytatott küzdelmét”, most már biztonságban érzi magát és jól van. Kutyájára viszont azóta sem találtak rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!