Egy fiatal légiutas-kísérő megerőszakolása és meggyilkolása rázta meg a Fülöp-szigeteket

2021. január 23. – 11:44

frissítve

Egy fiatal légiutas-kísérő megerőszakolása és meggyilkolása rázta meg a Fülöp-szigeteket
Fotó: Christine Dacera/Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Tisztázatlan körülmények között meggyilkoltak, és lehet, hogy meg is erőszakoltak egy Fülöp-szigeteki légiutas-kísérőt, a rendőrség által korábban őrizetbe vett gyanúsítottakat azonban nemrég elengedték.

Az ország egyik legismertebb embere, a szenátorként is tevékenykedő bokszfenomén, Manny Pacquiao több mint 3 millió forintnak megfelelő nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A BBC hosszabb cikkben foglalkozik Christine Dacera, a fiatal Fülöp-szigeteki légiutas-kísérő nő halála körül kialakult botránnyal, melynek az a legfrissebb fejleménye, hogy eltávolították posztjáról a nyomozást eddig vezető rendőrfőnököt.

A 23 éves Christine Dacerát egy átmulatott szilveszteri buli után egy hotelszobában találták meg holtan, a sok homályos folttal és rendőrségi ügyetlenkedéssel tarkított történet azóta is folyamatosan terítéken van a Fülöp-szigeteki médiában.

Sok bírálat érte a rendőrséget

A rendőrség már nagyon korán közölte: „megoldották az ügyet”, a fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, és három gyanúsítottat őrizetbe is vettek, bár hangsúlyozták, további kilenc elkövető még szabadlábon van.

Azonban az őrizetbe vett férfiakat nemrég elengedték, és a rendőrségi eljárás bírálói szerint több probléma is volt a nyomozás kezdeti szakaszában, ennek lehet következménye a rendőrfőnök felmentése is.

Felrobbant a közélet

Facebookon és Instagramon is sokan követelték az ügy mielőbbi kivizsgálását, az ázsiai ország egyik tábornoka pedig felszólította a kilenc még szabadlábon lévő gyanúsítottat, hogy „adják meg magukat 72 órán belül, különben levadásszák őket”.

Manny Pacquiao, a sporttörténelem egyik legsikeresebb bokszolója, aki 2016 óta az ország parlamentjének felsőházában szenátorként is tevékenykedik, több mint 10 ezer dollárt, azaz kb. hárommillió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőket.

Fotó: Christine Dacera/Facebook
Fotó: Christine Dacera/Facebook

Homályos foltok a történetben

A rendőrségi nyomozás eredményeit először akkor kezdték megkérdőjelezni, amikor a három őrizetbe vett, majd később kiengedett gyanúsított egyike, Gregorio de Guzman azt mondta, mind a 12 gyanúsított meleg. De Guzman szerint valóban találkoztak Dacerával, de nemhogy nem bántották, hanem egyenesen a tenyerükön hordozták a lányt, aki szerinte nagyon jól érezte magát velük.

Nem sokkal később az illetékes ügyészség közölte, az eddigi bizonyítékok nem elegendőek annak megállapításához, hogy Dacerát szexuálisan bántalmazták vagy megerőszakolták volna. A három őrizetbe vett férfit ekkor a további vizsgálatok idejére szabadon engedték. A rendőrséget pedig újfent bírálták amiatt, hogy a holttest megtalálásakor nem készítettek megfelelő toxikológiai jelentést.

A szabadon engedett férfiak közül kettő ráadásul azt állítja, a rendőrök hamis tanúvallomásra kényszerítették őket. A sok bizonytalanság miatt elrendeltek egy második boncolást is, a hatóságok abban reménykednek, hogy ez majd segít tisztázni néhány kérdést.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!