Madridi robbanás: négyre emelkedett a halálos áldozatok száma

2021. január 21. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tízre emelkedett azoknak a madridiaknak a száma, akik megsérültek a város központjában, a Toledo utcában található ház robbanásakor szerdán délután három óra körül. A balesetben legalább négyen meghaltak, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban – írja az MTI a hatóságokra hivatkouzva. A negyedik áldozat egy 36 éves pap, aki az egyház tulajdonában lévő ingatlan elromlott kazánjának javításánál segédkezett a szerelőnek, aki szintén életét vesztette. Rajtuk kívül két, az épület előtt a robbanás pillanatában elhaladó járókelő halt meg.

A robbanás során a hétszintes épület felső három szintje teljesen romba dőlt, de az alsóbb szintek is súlyosan megsérültek. „Olyan volt, mint egy földrengés, azt hittem, bomba robbant” – mondta egy szemtanú.

Ahogy azt a polgármester szerdán közölte, a balesetet megelőzően a La Paloma katolikus egyházközséghez tartozó épület kazánját szerelték, szerinte gázszivárgás okozhatta a robbanást.

Ezt erősíti meg az El País cikke is, amiben azt írják, délután kettő körül erős gázszag járta át a Toledo 98. alatti épületet, ezért az egyik ott dolgozó pap felhívott egy, az egyházközségben már jól ismert villanyszerelőt, David Santos Muñozt, aki azonban nem hivatalos gázszerelő. A 35 éves férfi ment is azonnal, és nekilátott a kazánok egyikének átvizsgálásához. Néhány perccel később bekövetkezett a robbanás, a nős, négygyerekes apa halálát este 7 órakor állapították meg a hatóságok.

A robbanásban további két férfi vesztette életét, róluk azonban nem közöltek egyéb információkat. Az eddigi hírek szerint a balesetben tizenegyen sérültek meg, a legsúlyosabban egy 26 éves férfi, akit stabil állapotban szállítottak a La Paz kórházba, egy 53 éves férfi, aki fejsérülést szenvedett, és egy 29 éves férfi, akit szárkapocscsont-töréssel vittek be, egy 27 éves férfinek pedig a bokája sérült meg. Könnyebben megsebesült két rendőr is, őket is kórházba szállították. Az egyik súlyos sérült elhunyt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!