Ledőlt egy ház Madrid belvárosában, többen meghaltak

2021. január 20. – 15:28

frissítve

Ledőlt egy ház Madrid belvárosában, többen meghaltak
Füst száll fel a robbanást követően Madrid belvárosának egyik épületéből – Fotó: Susana Vera / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Erős robbanás rázta meg Madridot szerda délután, az El País cikke szerint 15 óra körül a város központjában található Toledo utcában egy épület felső három emelete romba dőlt.

A polgármester szerint valószínűleg gázszivárgás okozta a robbanást, és megerősítette azt a sajtóértesülést is, hogy a robbanás előtt az épület kazánját javították. Jose Luis Martinez-Almeida a helyszínen lévő újságíróknak azt mondta, hogy

többen megsérültek, és legkevesebb három áldozata van a robbanásnak.

A spanyol közszolgálati csatorna információi szerint az egyik áldozat egy 85 éves nő, a másik pedig egy férfi. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba. A spanyol tévé szerint egyikük egy 26 éves férfi, akinek eltörött a bokája.

Sérülteket látnak el Madrid belvárosában a robbanás után.Fotó: Susana Vera / Reuters
Sérülteket látnak el Madrid belvárosában a robbanás után.Fotó: Susana Vera / Reuters

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.

A robbanás után készült képek és videók alapján a belvárosi utcát teljesen ellepte a por és a törmelék. A helyi tűzoltók 11 egységgel vonultak ki a helyszínre, a közelben templom és iskola is található.

Tűzoltók dolgoznak Madrid belvárosában a robbanás után.Fotó: Sergio Perez / Reuters
Tűzoltók dolgoznak Madrid belvárosában a robbanás után.Fotó: Sergio Perez / Reuters

A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy kiürítették az épületet és a szomszédos házakat. Lezárták a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók még kutatják, hogy vannak-e az épületben sérültek. Annyit lehet egyelőre tudni, hogy egy embert nem találnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!