Otthagyja a Fox Newst két szenior hírszerkesztő, mert a csatorna véleményműsorra cserélte a hírszolgáltatást

2021. január 20. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump elnökségének utolsó hetei komoly hatással voltak a politikáját nyíltan támogató Fox Newsra, amelynek nézettsége azután kezdett mélyrepülést venni, hogy a csatorna hivatalosan is elismerte Joe Biden győzelmét, és alaptalannak nevezte a csalással kapcsolatos vádakat. A nézettségcsökkenést a csatorna úgy igyekszik megállítani, hogy az egyik népszerű esti hírsávját lecserélte véleményműsorra, amelyben jobboldali beszélő fejek véleményezik az aktuális történéseket valódi hírtudósítás helyett.

A döntés következtében elbocsátották Chris Stirewaltot, a csatorna veterán politikai szerkesztőjét, aki a választások arizonai tudósítója is volt. A Fox elsőkként jelentette be, hogy Biden nyerte Arizonát, amellyel magukra haragították a trumpista nézőik komoly részét, akik a hírek szerint átmentek más keményvonalasabb jobboldali hírcsatornákra, mint a Newsmax vagy a One America News, ahol sokkal liberálisabban bántak Trump mindenféle alapot nélkülöző állításaival.

Nem sokkal később Bill Sammon, a Fox News washingtoni irodájának főnöke jelentette be, hogy január végén nyugdíjba megy. A New York Times forrásai szerint Sammon sok kritikát kapott belülről, ahogyan a választást kezelte. Rajtuk kívül közel 20 online újságírót rúgtak ki a csatornától kedden. A döntést az „üzleti és tudósítói struktúra új korszakhoz való igazításával” indokolták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!