Nem az a megoldás, hogy nem bízunk abban, aki nem ugyanabból a hírforrásból tájékozódik

2021. január 20. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Biden azt mondta, hogy véget kell vetni ennek a harcnak, ami a republikánusokat a demokraták, a vidékieket a városiak, a konzervatívokat a liberálisok ellen fordítja. „Nem az a megoldás, hogy befelé fordulunk, nem bízunk abban, aki nem ugyanúgy néz ki vagy nem ugyanaz a vallása vagy éppen nem ugyanabból a hírforrásból tájékozódik, mint ti” – mondta. Csak egy pillanatra kell beleképzelni magukat a másik helyzetébe.

Azt mondta, hogy az előttük álló munkához mindannyiukra, minden erőre szükség van, hogy túljussanak ezen a sötét télen. Félre kell tenni a politikát, és egy országként kell szembenézni a járvánnyal. „Együtt túljutunk ezen” – ígérte.

Egy pillanat néma csendet kért, hogy emlékezzenek meg a koronavírus több mint 400 ezer amerikai áldozatáról.

Az ország szövetségeseinek is üzent. „Amerikát próbára tették, és erősebbek lettünk általa” – mondta. Azt ígérte, hogy helyrehozzák a szövetségeket, és újra szerepet játszanak majd a világban. „Nem azért, hogy a tegnap, hanem hogy a holnap kihívásaival nézzünk szembe” – mondta. „Erős és megbízható partner leszünk a békéért, haladásért és biztonságért” – jelentette ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!