Mit keres egy 22 év után újra összeálló, egyslágeres együttes a kilencvenes évekből Biden beiktatásán?

2021. január 20. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Aki az ezredforduló környékén sok időt töltött a zenecsatornák előtt, vagy most tölt sok időt a zenecsatornák ezredfordulóra visszaemlékező műsorai előtt, az biztosan tudja fejből, hogy mi az a New Radicals és hogyan szól a legnagyobb slágerük, a You Only Get What You Give.

Vagy ha nincs is meg a szám így egyből, akkor a videoklip – amiben egy csomó fiatal suhanc túszul ejt egy csomó felnőttet egy plázában, majd egyikőjük egyenesen a gépből eszi a fagyit, miközben egy vödörsapkás svihák énekel – egészen biztosan, de a biztonság kedvéért megmutatom:

A vödörsapkás svihákot Gregg Alexandernek hívják, és hiába tűnik úgy, hogy a New Radicals egy zenekar volt, gyakorlatilag ő volt az egyetlen fix tagja, illetve régi alkotótársa, Danielle Brisebois. Az album és főleg ez a szám sikeres lett, Alexandernek viszont még a Y2K előtt tele lett a hócipője a turnézással, meg a fárasztó sajtóval, és feloszlatta a zenekart. Ami most a beiktatáson, 22 évvel később újra össze fog állni.

Két magyarázat is van: az egyik, hogy Kamala Harris használta kampánydalként a You Only Get What You Give-et még tavaly. A másik pedig egy sokkal szomorúbb ok, Biden önéletrajza szerint ez volt az a dal, ami a rákban meghalt fiában, Beau Bidenben tartotta a lelket életének utolsó szakaszában, ez volt a kedvenc dala, amit a temetésén is idéztek.

Az egyébként demokrata Alexander csak később tudta meg, hogy Biden könyvében szerepel a You Only Get What You Give, de azzal azért ő is tisztában volt, hogy használták politikai célokra, Obama kampánybeszédei előtt is játszották. Sőt, nemcsak olyan régen, még tavaly novemberben is felhasználta a Biden-csapat egy szavazásra buzdító reklámhoz.

És most egészen bizarr módon, 22 évvel később, a New Radicals előadta a legnagyobb slágerét, vagyis inkább egy részletet belőle egy virtuális parádén, Joe Biden elnök beiktatásának tiszteletére, Alexander rövid bevezetőjével, és kicsit kihagyó hangjával.

Gregg Alexander 2021-ben – Kép: Youtube
Gregg Alexander 2021-ben – Kép: Youtube
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!