Németország keményít, február 14-ig maradnak a szigorú intézkedések

2021. január 19. – 23:03

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább február 14-ig érvényben maradnak, sőt, több esetben szigorodnak is a németországi koronavírus-intézkedések, jelentette be kedden Angela Merkel kancellár, miután egyeztetett az ország 16 tartományának vezetőjével.

A keddi bejelentésen elmondta Merkel, hogy a legtöbb üzlet és iskola továbbra is zárva marad, hogy így is fékezzék a koronavírus, illetve a gyorsabb átadást elősegítő brit vírusmutáció terjedését.

Az új, szigorúbb intézkedések alapján

  • a még nyitva tartó üzletekben és a tömegközlekedési járműveken kötelező lesz jó minőségű orvosi, például FFP2-es maszk viselése,
  • és a legtöbb területen, ahol lehetséges, engedélyezni kell a dolgozók számára az otthoni munkavégzést március 15-ig.

A már eddig is érvényben levő korlátozások szerint – amelyek legalább január 31-ig érvényben maradtak volna – a nem nélkülözhetetlen termékeket áruló boltokat zárva kell tartani, ahogy a gyermekmegőrzőket is. Megtiltották a köztéri alkoholfogyasztást, a vallási összejöveteleket csak szigorú higiéniai előírások betartása mellett lehet megtartani, és a magánjellegű találkozókon csak egy nem háztartásbeli látogathat egy másik lakásba. A legtöbb iskola zárva tart, a diákok távoktatásban részesülnek, és eddig is bátorítva volt az otthoni munkavégzés engedélyezése.

via DW

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!