Washingtonban letartóztattak egy férfit, aki 500 lőszerrel és kamu beiktatási meghívóval akart a Capitolium közelébe jutni

2021. január 16. – 22:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egész USA-ban hatalmas a készültség Joe Biden szerdai beiktatása előtt, mert az ország összes államának fővárosában számítanak arra, hogy fegyveres tüntetések kísérhetik az új elnök beiktatását.

Washingtonban a Capitolium környékén rendőrségi ellenőrzőpontokat állítottak fel, egy ilyenen bukott meg egy virginiai férfi pénteken, aki nagy mennyiségű lőszerrel szeretett volna a Capitolium közelébe jutni – írja a CNN.

A férfi egy hamis beiktatási meghívót felmutatva akart átslisszolni a rendőrök között, de ez nem jött össze. Amikor a rendőrök azt kérdezték tőle, hogy van-e nála fegyver, akkor azt mondta, hogy a kocsi könyöklője alatti dobozban van egy Glock típusú félautomata pisztolya. Később kiderült, hogy a fegyverben 17 golyó volt betárazva, egy pedig a csőben volt tüzelésre készen. A férfi letartóztatása után átvizsgálták a járművet, amiben további, összesen 509 lőszert találtak, volt köztük teli tölténytár a Glockhoz, de shotgunba való lőszer is.

A férfit végül többek között illegális fegyver- és lőszertartásért tartóztatták le.