Saját fegyverével akarták lelőni a Capitoliumot védő egyik rendőrt, egy másiknak a szemét próbálták kinyomni

2021. január 16. – 23:24

Másolás

Vágólapra másolva

Több rendőr is felelevenítette, hogy milyen pillanatokat éltek át, amikor megpróbálták január 6-án a Capitoliumba betörő tömeget feltartóztatni, hogy óvják az épületben található képviselők testi épségét – írja a Sky News.

„Árulónak neveztek minket, üvöltöztek, azt mondták, hogy emlékezzünk az eskünkre, aztán végül megtámadtak minket. Amikor a folyosón beszorítottak, akkor a tőlem telhető legjobb módon próbáltam őket kint tartani, és ezt úgy tudtam, hogy a testemmel tartottam fel őket. Káosz volt, valaki belenyomta a hüvelykujját a szemembe, és megpróbálta kinyomni” – emlékezett vissza Daniel Hodges, akit egy fémajtóhoz szorítottak be a tüntetők, a segélykiáltásait többször is hallani lehet a Capitoliumban történt események drámai felvételein.

Michael Fanonet a tüntetők egész egyszerűen kirángatták a Capitolium épületéből, és a lépcsőn kezdték verni. „Elkezdték letépkedni a felszerelésem. Letépték a jelvényeimet, a rádiómat, az egyik tölténytáramat, és próbálták a fegyveremet is elvenni, miközben azt kiabálták, hogy »Öljük meg a saját fegyverével!«. Arra gondoltam, hogy lelőhetném őket, próbálnak megölni, jogos lenne, de ha megtettem volna, akkor megadtam volna nekik az indokot arra, hogy megöljenek. Úgyhogy arra gondoltam, hogy megpróbálok valaki jóérzésére hatni, és elkezdtem kiabálni, hogy gyerekeim vannak” – mesélte Fanone.

A teljes videót erre lehet megtekinteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!