Színterápiát és horoszkópot is ajánlottak már romániai pedagógusok tantervébe

2021. január 14. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A romániai oktatás és az ezotéria kapcsolódási pontjait tárta fel a kolozsvári Főtér csütörtöki cikke azok után, hogy nemrég kiderült: ingyenes számmisztika kurzust ajánlottak Galați megye pedagógusainak figyelmébe egy hivatalos fejléccel ellátott körlevélben.

Iași megyei pedagógusoknak már készítettek olyan útmutatót 2018-ban, amely szerint a kék szín tisztánlátóvá tesz, a narancssárga pedig hozzájárul a béltisztításhoz. Az egyik fejezetet személyesen a tanfelügyelő írta.

A Iași tanfelügyelőség szerint kiragadták a kontextusból a színterápiával foglalkozó részt. Szerintük a módszertan egy olaszországi Erasmus-képzés apropóján született, a benne szereplő kijelentéseket a kurzusokon vitatták meg „európai szinten elismert szakemberekkel”.

Nyilvánosságra került egy, az oktatási minisztérium fejlécével ellátott hivatalos dokumentum is, amiben a horoszkóp módszertanának pedagógiai lehetőségeiről írnak. Ezt román nyelv és irodalom órákra javasolják, melynek lényege, hogy a diákok csoportokat alkotva jellemezzenek egy-egy irodalmi hőst, a megadott csillagjegyek jellemzői alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!