Őrizetbe vették a Capitoliumban tüntetőként szelfiző két rendőrt

2021. január 14. – 06:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették azt a két virginiai rendőrt, akik egy bemutatós szelfit posztoltak a Capitoliumból, ahová az ostromlókkal együtt, tüntetőkként jutottak be, miután részt vettek a Donald Trumpot támogató megmozduláson – írta a Huffington Post.

Thomas Robertson és Jacob Fracker azt állítja, a képet csak viccből osztották meg, de semmilyen erőszakos akcióban nem vettek részt, egyébként sem volnának résztvevői olyan megmozdulásnak, amely a rendfenntartókkal csapna össze – derült ki a Wset.com tudósításából.

A nyilatkozatot árnyalja, hogy a kép a Capitoliumban készült, azután, hogy a Trump-párti ostromlókkal együtt bejutottak a törvényhozás épületébe, és a kép alá azt írták: „Bevettük a kibaszott Capitoliumot.”

A kongresszus az épületben ekkor a republikánus elnök vereségét és a demokrata Joe Biden elnökválasztási győzelmét jelentő eredmények végleges hitelesítését végezte.

Több rendőrrel szemben folyik vizsgálat, akik civilként – Washington államból, Texasból, Pennsylvaniából – érkeztek a Trumpot támogató fővárosi tüntetésre. Önmagában a tüntetésen való megjelenés nem törvényellenes, a vizsgálat arra irányul, hogy részt vettek-e erőszakos megmozdulásban. Többen az épületen kívül, tüntetőként posztoltak fotókat, Fracker és Robertson azonban magából az épületből. A többi rendőr nincs őrizetben, jellemzően szabadságolták őket a vizsgálatok idejére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!