Trump feliratot karcolt valaki egy lamantin hátára

2021. január 12. – 08:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A floridai Homosassa folyóban a hétvégén találtak egy lamantint, amelynek „Trump” felirat volt a hátába karcolva, írja a Vice.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és hogyan csonkították meg az állatot. A helyi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. A sérült lamantinról készült felvételek széleskörű felháborodást váltottak ki. „Az egyik legszörnyűbb dolog, amit valaha láttam egy vadállattal szemben” – mondta egy kutató az esetről.

A karibi manátusz, vagy más néven lamantin egy növényevő tengeri emlős, amely a Mexikói-öböl és a Karib-tenger part menti területein él. A fajt az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata 2017-ig veszélyeztetettnek tekintette, ekkor védettségi állapotukat „fenyegetettre” módosították.

Kerekded testalkatuk és kíváncsi természetük miatt a lamantinok nagyon népszerű állatok arrafelé, a barátságosságuk ugyanakkor kiszolgáltatottá teszi őket az emberi fenyegetésekkel szemben. Ezen a videón viszonylag közelről látható az állatnak okozott sérülés:

A helyi törvények szerint egyébként tilos etetni vagy más módon zavarni a lamantinokat. A tengeri emlősök védelméről szóló törvény megsértése 100 ezer dollárig terjedő pénzbírságot és egy évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!