Gál Kinga lesz Szájer után a Fidesz-KDNP EP-frakció elnöke

2021. január 12. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József lemondása miatt megüresedett tisztségére. A felszabadult képviselői mandátumot Schaller-Baross Ernő tölti be – tájékoztatatta az MTI-t Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője közleményében kedden.

Deutsch Tamás közölte: Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt a testületben.

Gál Kinga, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Gál Kinga, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Elmondta: Schaller-Baross Ernő, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának új tagja az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) a munkájában pedig póttagként fog részt venni.

A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT) – tette hozzá a delegációvezető.

Arról nem számol be az állami hírügynökség, hogy Szájer lemondása után derült ki, hogy a fideszes politikus a lemondása előtt Brüsszelben a kijárási tilalmat megszegve vett részt egy meleg orgián, ahonnan az ereszen próbált meg elmenekülni a helyszínre kiérkező rendőrök elől, végül droggal a táskájában kapták el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!