A capitoliumi zavargások sámánja addig nem eszik a börtönben, míg nem kap a vallásának megfelelő organikus ételeket

2021. január 12. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több embert is őrizetbe vettek azután, hogy Donald Trump hívei betörtek a washingtoni Capitoliumba, amelynek következtében öten, köztük egy rendőr is meghalt. Őrizetbe került az a vikingsapkás, félmeztelen férfi is, aki szinte végig a történések középpontjában volt, és akiről számos látványos fotó készült.

A férfiről kiderült, hogy Jake Angelinek hívják, de szélsőjobboldali körökben csak QAnon Sámánként ismerik. Ellene is az a vád, hogy törvényes felhatalmazás nélkül, szándékosan tört be erőszakosan a Capitolium szövetségi területére, és kezdett el garázdálkodni.

Azon túl, hogy a férfi azt mondja, a fenti vád szerinte azért nem áll fenn, mert ő nyitott ajtókon sétált be, semmilyen törvényt nem sértett meg, más hírek is érkeztek vele kapcsolatban.

Fotó: Saul LOEB / AFP
Fotó: Saul LOEB / AFP

A férfi az őrizetbe vétele óta nem volt hajlandó élelmet magához venni, mert nem kapott az étrendjének megfelelő organikus táplálékot, írja a 444.hu az Abc15.com híre nyomán.

A férfi védője elmondta, hogy a sámán vallási okokból nagyon szigorú diétát tart, ezért nem is volt hajlandó egy falatot sem enni, mióta őrizetbe vették. A bíró szerint ez aggasztó, és elrendelte, hogy biztosítsák a férfinak a kért organikus ételeket.

A férfi édesanyja azt mondta, Jake megbetegszik, ha nem ehet organikus ételt, „szó szerint nagyon beteg lesz”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!