A nagy hó miatt akadozik az ellátás Madridban

2021. január 11. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol fővárosra a hétvégén leesett félméteres hó zavarokat okozott az élelmiszerüzletek ellátásában is. Bár a nagyobb utakat nagyjából megtisztították, a kisebb utcákban továbbra is nehéz közlekedni. Madridban hétfő délig 400 kilométernyi úttestről és 100 kilométernyi járdáról takarították el a havat.

Ennek ellenére a teherautók sok helyen nehezen tudják kiszállítani az árut a boltokba, így friss zöldség nélkül maradtak a nagyobb láncok. Több zöldség-gyümölcs bolt és halas is zárva tart, sok helyen nincs narancs, mandarin, banán, de hiánycikk lett a tojás is. A szupermarketek szövetsége nyugalomra intette a madridiakat, arra kérve őket, hogy ne spájzoljanak be az árucikkekből, és azt ígérték, hogy hamarosan helyreáll a megszokott rend.

A madridi polgármester azt javasolja, hogy továbbra is szüneteljen az oktatás az iskolákban, erről a napokban születhet döntés. A tervek szerint mára helyreállítják a tömegközlekedést is, és a ma reggel repülőgépen Madridba érkezett Pfizer-vakcinák közúti kiszállításával sem lesz gond.

Múlt héten megdőlt Spanyolországban az örökös hidegrekord: -34,1 Celsius-fokot mértek a Pireneusok hegyei között. A hétvégén az országot sújtó Filomena vihar miatt többen is az életüket vesztették, és több mint ezer embert kellett kimenteni, miután autójukkal elakadtak a havazás miatt. A következő napokban az ország egyes területein -10 fok alatti hőmérsékletre lehet számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!